NL | EN | DE

Case study

                           

Case study ABB, GSV en Systemec 

Het tweede Systemec Datacenter in Venlo is het eerste datacenter met ABB hoofd- en Smissline- onderverdelers, in combinatie met een modulair Newave UPS-systeem, en ABB CMS en M2M-oplossingen. Meerder afdelingen van ABB hebben uiterst nauw samengewerkt bij het ontwerp en de realisatie van deze totaaloplossing. ABB heeft het project verzorgd in samenwerking met GSV paneelbouw, dat het volledige ABB-traject heeft gemanaged. Hieronder een aantal citaten over de samenwerking met deze bedrijven:  

"De samenwerking met ABB en GSV- Voerendaal heeft geleid tot een uiterst betrouwbaar systeem dat volledig naar wens is uit te breiden en optimaal schaalbaar is. Dat past perfect bij ons businessmodel en de actuele trends in de datacentermarkt. Ons nieuwe datacenter in Duitsland is ook voorzien van de ABB-oplossing. We wilden onze nieuwe grensoverschrijdende twin-datacenters in Venlo en Nettetal graag modulair opbouwen, met het oog op maximale flexibiliteit en schaalbaarheid. Standaardisering is voor ons heel belangrijk, omdat we zo meerdere systemen vanuit één punt kunnen bedienen en een zo hoog mogelijke uptime kunnen garanderen. Met oplossingen van het ABB-systeem konden we deze modulariteit verwezenlijken.” CEO Jos Derkx.

Servie Huybers, Product Marketing Manager ABB. "Destijds was Systemec zich aan het oriënteren op laagspanningssystemen. We kwamen toen heel snel uit bij het Smissline TP systeem, omdat dit perfect aansloot bij de behoefte aan hun flexibiliteit en schaalbaarheid.” 

"We bieden diensten aan voor klantengroepen die sterk afhankelijk zijn van hun IT-processen: klanten die zich geen seconde down time kunnen permitteren, maar die ook snel, indien nodig, op een financieel aantrekkelijke manier kunnen opschalen. Nog een unieke mogelijkheid van het ABB CMS Systeem is om gebruikers van het datacenter alleen te factureren voor de energie die ze daadwerkelijk hebben gebruikt.” CFO Sjoerd Derkx.

 

Source: 2|2014 The customer magazine of the ABB Group Benelux