NL | EN | DE

Data beveiliging

Uw bedrijfsdata zijn cruciaal voor het voorbestaan van uw organisatie en dataverlies kan tegenwoordig zich niemand permitteren. Privacy gevoelige informatie van u en uw relaties zijn tegenwoordig digitaal opgeslagen en u wilt uw data zo veilig mogelijk bewaren en voorkomen dat iedereen hier zomaar bij kan. Systemec kan u helpen met het realiseren van deze beveiliging.

Beveiliging Systemec's datacenters

Systemec heeft verschillende oplossingen en kwalificaties die het mogelijk maakt een zo optimale omgeving te creëren voor uw data.  Naast de speciaal ontworpen datacenters, levert Systemec ook UTM firewalls en is Systemec een gekwalificeerd Zorg Service Provider (GZN).

Fysieke beveiliging 

De datacenters van Systemec zijn ontworpen en ingericht op basis van de TIER III normeringen om uw data te beschermen en beschikbaarheid te optimaliseren. Alle locaties zijn o.a. voorzien van alarmsystemen, camerabewaking, biometrische toegangscontrole, branddetectie en blusinstallaties. 

Toegang tot het datacenter wordt verleend door een combinatie van: biometrische controle, mobiele nummers, alarm codes en rack codes. Een bezoeker heeft dus alleen toegang tot zijn eigen rack.  

Voor meer informatie over de fysieke beveiliging zie de aparte datacenter pagina’s, DC 19, DC 25, DC Nettetal,

Online beveiliging 

Systemec levert UTM firewalls, inclusief operationeel beheer en monitoring. Deze firewalls bieden een complete beveiligingsoplossing, waarbij de gebruiker centraal gesteld wordt. De range van producten biedt een fijnmazige beveiliging tegen de verschillende bedreigingen, zoals malware, Trojans, DoS, IP spoofing attacks, spam, intrusions en data leakage.

Zorg Service Provider (GZN) kwalificatie

Systemec is sinds 2010 gekwalificeerd als Zorg Service Provider. Deze kwalificatie toont aan dat Systemec voldoet aan de strenge eisen omtrent beveiliging, redundancy, kwaliteit van de dienstverlening en vastlegging van de diverse procedures conform de normeringen die gelden rondom de beveiligde uitwisseling van het elektronisch patiëntendossier (EPD).

Hoewel de normeringen zijn toegespitst op de zorg, is de kwalificatie ook van belang voor niet zorg gerelateerde klanten. De beveiliging, redundancy en kwaliteit van de dienstverlening is voor onze overige diensten gelijkwaardig.