NL | EN | DE

Historie

 Systemec is opgericht in 1992 en is met het betreden van de Duitse markt uitgegroeid tot een internationaal actief bedrijf. Systemec wil in de toekomst deze nieuwe markt verder voorzien van haar diensten en services. De eerste stappen zijn al gemaakt door een samenwerking aan te gaan met de lokale gemeente in Nettetal waarbij we o.a. de glasvezel infrastructuur gerealiseerd hebben.

In 2013 zijn de bouwwerkzaamheden gestart voor de twee nieuwe datacenters. Één datacenter in Venlo (DC 19), Nederland en één datacenter in Nettetal (DC Nettetal), Duitsland.

Het Systemec datacenter in Venlo is het eerste in Nederland, welke gebruikt maakt van een zeer innovatieve koeltechniek, direct free air cooling. Deze koeltechniek is opgeleverd geworden door een Duitse onderneming, welke de "Duitse Datacenter Innovatieprijs” heeft gewonnen voor hun concept. De Power Utility Efficiency (PUE) van het datacenter ligt beneden de 1.2. Dit wil zeggen dat "Green Thinking” is meegenomen in het totale ontwerp om te kunnen voldoen aan de vraag van onze relaties, inzake wederzijdse groene ambities. Ook wordt restwarmte geschikt gemaakt voor hergebruik dit draagt ook bij aan het groene aspect van het datacenter.

Het eerste datacenter in Venlo (DC 25) werd geopend in 2008. Dit datacenter kreeg niet alleen de functie om het bedrijf te ondersteunen, maar gaf klanten ook de mogelijkheid haar data op te slaan in het datacenter.

Vanaf 1997 opereert Systemec als Service Provider voor de zakelijke markt. De periode 1992-1997 opereerde Systemec met name in de industriële automatisering.